BullionVault is 's werelds grootste online handelsmaatschappij in zilver, goud, platina en palladium. Of je nu een professional bent of een beginnende particuliere belegger, dit bedrijf stelt je in staat edelmetalen te kopen, ze te verhandelen en biedt ook een automatisch spaarplan. In deze BullionVault recensie ontdek je meer over hoe je online goud, zilver en platina kunt kopen, wat de voor- en nadelen zijn en wat de kosten van deze aanbieder zijn. Zo zul je snel weten of BullionVault geschikt is voor jou.

Over BullionVault

Via BullionVault kan professionele en beginnende beleggers toegang krijgen tot de professionele edelmetalen markt en delen van, of zelfs hele baren kopen, verkopen en/of bewaren. Het bedrijf biedt lage kosten voor het kopen en bewaren van edelmetalen. 

BullionVault werd in 2003 opgericht door Galmarley Limited en is gedeeltelijk eigendom van Augmentum Capital en World Gold Council. Ze bezitten ongeveer $ 3,8 miljard aan opgeslagen edelmetaal en hebben ruim 95000 klanten in meer dan 175 landen. BullionVault is sinds 2008 lid van de London Bullion Market Association. 

Het bedrijf is een van de meest vooraanstaande online beleggingsdiensten in edelmetalen wereldwijd. Een onafhankelijke zeer betrouwbare kluisexploitant bewaart deze kostbaarheden voor hen. De edelmetalen liggen opgeslagen in vijf zwaarbeveiligde kluizen in Londen, New York, Singapore, Zürich, en Toronto. Je kunt zelf een plaats kiezen om je edelmetaal op te slaan.

BullionVault heeft heel educatief materiaal dat iedereen die nieuw is met beleggen en niet veel over edelmetalen weet, aanzienlijk kan helpen. Ze hebben bijvoorbeeld een YouTube kanaal met video tutorials die over het handelen in metalen gaan. Een deel van de inhoud die ze uitzenden gaat over hoe je edelmetaal kunt kopen. Bezoek daarom hun kanaal om het een en ander te leren over veilig beleggen in edelmetalen. 

De BullionVault website is een meertalige website die beschikbaar is in het Chinees, Pools, Japans, Duits, Italiaans, Spaans, Frans, en Engels. Bij het kopen van edelmetalen op de BullionVault website kun je de beschikbare markten filteren op minimum ordergrootte, gewichtseenheid, en opslagplaats. Vermeldenswaard is dat je edelmetaal kunt kopen met elk van de vier valuta's die BullionVault accepteert, ongeacht de aangewezen opslagplaats.

BullionVault wordt zeer gewaardeerd en door de meeste van zijn klanten als veilig beschouwd. Als je edelmetalen wilt opslaan en erin wilt beleggen, moet je BullionVault zeker overwegen. 

Wat biedt BullionVault?

BullionVault biedt verschillende edelmetalen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je budget en wat je zoekt. Op dit moment biedt de website zes verschillende opties aan waaruit particulieren kunnen kiezen. Je hebt de keuze uit goud, zilver en platina en kunt het in de vorm van een munt of baar kopen. Voor elk edelmetaal dat je wilt kopen, is het minimum één gram. 

Naast het kopen van goud, biedt BullionVault hun klanten ook een automatisch goud spaarplan. Met dit automatisch spaarplan kun je op standaardtijden goud kopen tegen de dagelijkse Londense prijs. Het enige wat je hoeft te doen is geld overmaken naar je rekening en dat geld wordt gebruikt om automatisch goud te kopen. Als belegger hoef je geen actieve transacties of orders te plaatsen. 

Wat zijn de kosten van BullionVault

BullionVault is veruit een van de meest betaalbare opties om edelmetalen te kopen of te verhandelen. De schaalvoordelen stellen je in staat edelmetalen tegen groothandelsprijzen te kopen. BullionVault verbindt kopers en verkopers uit de hele wereld met elkaar. Door de onderlinge prijsconcurrentie biedt het bedrijf zeer concurrerende prijzen en krijg je altijd de beste prijs. 

BullionVault biedt een aantal gratis diensten, waaronder het openen en gebruikmaken van een rekening, het storten van geld en het verzekeren van de edelmetalen. De kosten van de opslag zijn inclusief verzekering als volgt:

 

minimum

per maand

Goud

0.01%

$4

Zilver

0.04%

$8

Platinum

0.04%

$8

Palladium

0.04%

$8

  

Zowel voor het verkopen als kopen van edelmetalen geldt een commissie. Zo betaal je bij het begin van het jaar een tarief van 0,5% voor de eerste $75.000 dat je bijvoorbeeld aan goud koopt en 0,1% voor de volgende $75.000 aan gekocht goud. Voor al het extra dat je hierboven koopt betaal je 0,05%. Deze commissiestructuur geldt ook voor het verkopen van edelmetalen. Goed om te weten is dat je minimaal een gram moet kopen. 

Daarnaast brengt BullionVault de volgende boetekosten in rekening voor het niet juist uitvoeren van een bepaalde activiteit:

 • Ongeldige bankstortingen $30
 • Ongeldige opnames van bankrekeningen $30
 • Boete voor meerdere kleine stortingen, meestal varieert de vergoeding
 • Wachtwoord opnieuw instellen met assistentie $20
 • Vertraagde rekeningvalidatie $30 per maand

 

Veiligheid en betrouwbaarheid Bullion Vault

Het bedrijf is geregistreerd in Engeland, waar de Vennootschapswet van het V.K. het controleert. BullionVault wordt echter niet gereguleerd door de FSA (Financial Service Authority). Dat komt omdat het alleen in edelmetaal handelt en dat valt buiten het werkterrein van de FSA. 

Goed om te weten is dat BullionVault:

 • Een volwaardig lid is van de LBMA (London Bullion Market Association), 's werelds grootste marktplaats voor fysiek edelmetaal.
 • Twee keer winnaar is van de Queen's for Enterprise for Innovation, in 2009 en 2013 (internationale handel)
 • Uitgeroepen is tot de Beste Goudmakelaar in de Reader's Choice Awards door MoneyWeek (het bestverkopende financiële tijdschrift van de V.K.)

 

De voor- en nadelen van BullionVault

Er zijn veel redenen waarom je zou overwegen om voor BullionVault te kiezen. Enkele daarvan zijn:

 • Het is de grootste online edelmetaalmarkt ter wereld
 • Lage tarieven voor het kopen, verkopen en bewaren van edelmetaal
 • Al vanaf $100 investeren in edelmetalen
 • Verkopen tegen onmiddellijke betaling
 • 24/7 handelen
 • Uitstekende kwaliteit van edelmetalen
 • Zwaarbeveiligde kluizen 

Dit zijn de voornaamste nadelen van BullionVault:

 • Het is relatief duur om minder dan $2.000 aan goud opslaan. Dat komt omdat de minimale maandelijkse kosten $ 4 zijn.
 • Beperkte mogelijkheden om geld te storten
 • Een gekoppelde bankrekening veranderen kan erg bureaucratisch zijn. Zorg ervoor dat je contact opneemt met het BullionVault team voordat je je bankrekening verandert.

 

Conclusie BullionVault Review

Al met al komt het bedrijf goed uit deze BullionVault Review. Met BullionVault geniet je verschillende voordelen, zoals lage aankoop-, verkoop-, en bewaarkosten voor edelmetalen. Het bedrijf staat bekend als de toonaangevende online goud beleggingsdienst in de wereld. 

BullionVault biedt de allernieuwste service om te beleggen in goud, zilver, platina of palladium. De lage kosten van opslag in combinatie met sterke veiligheidsmaatregelen maken van dit bedrijf een populaire keuze voor wie zijn geld wil beschermen tegen jaren van economische en politieke onzekerheid. 

Zoals elke andere soort belegging bieden edelmetalen geen garanties. Maar het kan gebruikt worden als een belangrijk onderdeel van een gediversifieerde beleggingsportefeuille.