GoldRepublic review – wat heeft GoldReplubic de goudbelegger te bieden?

Via GoldRepublic kun je gemakkelijk en veilig fysiek goud, zilver en platina kopen, verkopen en opslaan. Alles tegen actuele prijzen en aantrekkelijke vergoedingen. Maar wat heeft GoldRepublic te bieden en is het echt betrouwbaar? In deze GoldRepublic review lees je meer over hoe je online in goud, zilver en platina kunt beleggen, wat de voor- en nadelen zijn en wat de kosten van deze aanbieder zijn. Zo kom je er snel achter of GoldRepublic geschikt is voor jou. 

Over GoldRepublic

GoldRepublic is een Nederlands platform waar je online fysiek goud, zilver en platina gemakkelijk en veilig kunt kopen, verkopen en opslaan. GoldRepublic's doel is om investeren in edelmetalen mogelijk te maken voor elke investeerder, van groot tot klein. 

GoldRepublic's platform is eenvoudig en ongecompliceerd, zodat je met een paar klikken een aankoop kunt voltooien. Het is een geheel Nederlands bedrijf dat wereldwijd duizenden beleggers bedient. 

Het kantoor van GoldRepublic is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. De kluizen waar de fysieke edelmetalen veilig worden bewaard bevinden zich in Frankfurt, Amsterdam en Zürich. 

De geschiedenis van GoldRepublic

Marleen Evertsz Alex ButterIn 2008 werd het bedrijf gelanceerd door oprichters Marleen Evertsz en Alex Butter toen bleek dat de zogenaamde veilige beleggingen, niet zo veilig waren. Veel beleggers zochten alternatieve beleggingen en goud bleek heel interessant te zijn vanwege zijn enorme staat van dienst en lange geschiedenis. 

Het probleem was alleen dat er veel duistere praktijken waren. Marleen Evertsz en Alex Butter doken in dit gat in de markt door edelmetalen online en veilig te verkopen, te kopen en op te slaan. 

In 2010 werd het bedrijf de eerste verkoper van edelmetalen ooit die een AFM vergunning kreeg. De AFM houdt toezicht op financiële ondernemingen. Vandaag is GoldRepublic de belangrijkste online aanbieder van fysieke edelmetalen in Nederland. 

Investeren in edelmetalen via GoldRepublic

Een account openen bij Goldrepublic is snel en eenvoudig te regelen. Via het platform heb je als belegger in edelmetalen 24/7 inzicht in je portefeuille en kun je goud, zilver of platina kopen, verkopen of opslaan. Bovendien kun je ook kiezen voor een spaarplan. Hieronder leggen we de verschillende mogelijkheden kort voor je uit. 

Edelmetalen kopen via GoldRepublic

In slechts een paar eenvoudige stappen kun je gemakkelijk je gekozen edelmetaal kopen. Zodra je je kooporder geplaatst hebt, geeft GoldRepublic je order onmiddellijk door aan de smelterij. 

De smelterij levert vervolgens een gloednieuwe baar. Bij kleine hoeveelheden word je mede-eigenaar van een of meer baren. Maar je kunt ook de enige eigenaar van een baar worden als je genoeg geld hebt. 

Het edelmetaal wordt vervolgens met een zwaar beveiligd, volledig verzekerd waardetransport naar een van GoldRepublic's kluizen vervoerd. Je kunt er ook voor kiezen het edelmetaal bij je thuis te laten bezorgen. 

Edelmetaal verkopen aan GoldRepublic

Het voordeel van GoldRepublic is dat het een terugkoopgarantie biedt. Dit betekent dat je je edelmetalen op elk moment aan GoldRepublic kunt verkopen. Zo ben je er zeker van dat je je edelmetalen in geld kunt omzetten wanneer je het nodig hebt. 

Je kunt van de terugkoopgarantie gebruik maken door eenvoudig een verkooporder in je account te plaatsen. Het geld wordt onmiddellijk naar je rekening overgemaakt. Houd er wel rekening mee dat bij het verkopen van goud, zilver en platina 1% transactiekosten in rekening worden gebracht. 

Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan deze terugkoopgarantie. Goud, zilver of platina moet bij GoldRepublic in bewaring gegeven worden. Edelmetalen die je naar huis stuurt vallen niet onder dit programma. 

Edelmetaal opslaan bij GoldRepublic

De edelmetalen die je via GoldRepublic koopt worden opgeslagen in een van hun streng beveiligde, professionele en onafhankelijke kluizen. De kluizen worden beheerd door Loomis of G4S. Beide zijn marktleiders op het gebied van waardetransport en opslag van edelmetalen. 

Door je edelmetaal via GoldRepublic op te slaan ben je ook direct verzekerd tegen verlies of diefstal van het edelmetaal. Dit is dan ook één van de grote voordelen van deze manier van edelmetaal kopen. Het neemt de zorg rond veiligheid, opslag, transport en verzekering weg. GoldRepublic heeft kluizen in Amsterdam, Frankfurt en Zürich. Je kunt zelf kiezen waar je je edelmetaal wilt opslaan.

Edelmetaal bij je thuis afleveren

Het is ook heel gemakkelijk om het bij je thuis te laten bezorgen. Het edelmetaal wordt verzekerd vervoerd, maar als het eenmaal afgeleverd is, ben je zelf verantwoordelijk voor het edelmetaal. Je moet dan zelf voor de verzekering van het edelmetaal zorgen en een kluis huren of kopen. 

Automatisch sparen bij GoldRepublic

Via GoldRepublic kun je elke maand automatisch sparen voor goud, zilver of platina. In je profiel kun je een spaarplan aanmaken waarin je aangeeft hoeveel je elke maand in een van de edelmetalen wilt investeren. Je kunt al een spaarplan aanmaken vanaf € 50 per maand. Ook kun je meerdere spaarplannen aanmaken om elke maand voor verschillende edelmetalen te sparen. 

Wat zijn de kosten van Gold Republic?

Er zijn kosten verbonden aan de verschillende soorten dienstverlening en de verschillende edelmetalen bij Gold Republic. Deze kosten kunnen per locatie anders zijn. Hieronder een overzicht van de diverse kosten:

 • Transactiekosten: Bij GoldRepublic wordt 1% transactiekosten gerekend voor zowel het kopen als verkopen van edelmetaal.
 • Opslagkosten: Voor goud betaal je een jaarlijkse vergoeding van 0,5% van de hoeveelheid goud die je bezit om dit edelmetaal door GoldRepublic te laten opslaan en verzekeren. Voor zilver en platina is dit 1%.
 • Handlingskosten: De handlingskosten voor goud zijn gratis. Dit geldt ook voor zilver als je het in Nederland koopt. De handlingskosten voor zilver en platina bedragen € 9 per kilo.
 • BTW: In Nederland betaal je 21% BTW op zilveraankopen. Je kunt dit echter omzeilen door je zilver in Duitsland of Zwitserland op te slaan.
 • Als je een baar edelmetaal wilt reserveren, zijn daar kosten aan verbonden (vanaf €25). Hoe hoger het gewicht, hoe hoger de reserveringskosten. Het voordeel van het reserveren van een baar is dat de baar rechtstreeks op jouw naam komt te staan.

Bron: www.goldrepublic.nl 

Betrouwbaarheid en veiligheid van GoldRepublic

GoldRepublic, een van oorsprong Nederlands bedrijf, is een veilige partij om online in fysieke edelmetalen te beleggen. Het bedrijf wordt als zeer betrouwbaar beschouwd en heeft een AFM-vergunning. Dit betekent dat het bedrijf onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Daarnaast werkt GoldRepublic alleen samen met smelterijen die formeel erkend en geaccrediteerd zijn door de strengere London Bullion Market Association (LBMA). Hierdoor is de kwaliteit van alle edelmetaal baren gewaarborgd. 

De professionele en zwaarbeveiligde kluizen zijn volledig veilig en worden beheerd door geaccrediteerde bedrijven. In Nederland worden de kluizen beheerd door G4S en in Duitsland en Zwitserland door Loomis International. 

De voor- en nadelen van GoldRepublic

GoldRepublic is een Nederlands bedrijf dat volledig online opereert. Bovendien hebben ze veilige opslagplaatsen op verschillende strategisch gekozen plaatsen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet: 

Voordelen

 • GoldRepublic is het eerste online handelsplatform dat in 2010 haar AFM vergunning ontving
 • 24/7 inzicht in je portefeuille via GoldRepublic app of website
 • Mogelijkheid om fractioneel te beleggen in edelmetalen
 • BTW-vrij beleggen in zilver
 • Juridisch bezit is altijd opvraagbaar en 100% gealloceerd, klanten ontvangen de baar-nummers.
 • Na aankoop wordt het goud, zilver of platina direct verzekerd opgeslagen in zwaarbeveiligde kluizen in Zurich, Frankfurt of Amsterdam.
 • Onafhankelijke kluisbewaarders (geen belangenverstrengeling)
 • 24/7 verkopen en geld opnemen (gegarandeerde prijs) zonder enig ongemak
 • Je ontvangt altijd nieuw gegoten goud– en zilverbaren van LBMA-gecertificeerde smederijen
 • GoldRepublic staat onder toezicht van de AFM
 • Met de terugkoopgarantie ben je er zeker van dat je je goud, zilver of platina op elk moment kunt verkopen.
 • Het spaarplan garandeert een regelmatige investering met lagere transactiekosten. 

Nadelen

 • Als je de edelmetalen thuis laat afleveren, vervallen de verzekering en terugkoopgarantie via GoldRepublic.
 • Vrij hoge kosten voor transacties en het reserveren van baren.
 • GoldRepublic biedt nog geen kluizen in Singapore of een ander niet-europees land.
 • Geen mogelijkheid om anoniem te kopen.  

Conclusie GoldRepublic Review

In deze GoldRepublic Review heb je meer kunnen lezen over dit bedrijf. Al met al komt GoldRepublic betrouwbaar en professioneel over. Dat, samen met onze eigen jarenlange positieve ervaring als klant van Goldrepublic leidt ons tot maar één conclusie: Het is een prima bedrijf om veilig edelmetalen online te kopen, verkopen en/of bewaren.