Zilver is een edelmetaal wat zich mag verheugen in een toenemende populariteit onder beleggers. Als beleggingsobject zal het echter altijd in de schaduw blijven staan van grotere broer goud. Het verloop van de goudprijs domineert dan ook de financiële media. Maar zilver is zeker niet minder interessant voor edelmetaalbeleggers.

De zilverprijs wordt meestal uitgedrukt in dollar per troy ounce. Één troy ounce is 31,1 gram. De zilverprijs wordt bepaald door de grootte van vraag en aanbod op de wereldmarkt. Het aanbod komt van verschillende kanten. Een relatief klein deel komt van pure zilvermijnen. Het meeste zilver wordt gewonnen als bijproduct bij het winnen van andere metalen zoals koper, goud, lood en zink. Wanneer de vraag naar koper lood en zink inzakken door een wereldwijde recessie, dan zal het aanbod aan zilver uit deze hoek automatisch mee zakken. Een andere belangrijke bron van zilver is het omsmelten van oud zilver, wat vervolgens weer op de markt wordt gebracht.

De andere factor die bepalend is bij de totstandkoming van de zilverprijs is de vraag naar zilver. Deze vraag komt o.a. van de volgende sectoren: Fabricage van juwelen, fotografie (neemt in belangrijkheid af dor digitalisering), industriële toepassingen en als beleggingsobject in de vorm van zilver baren en zilveren munten. Met name de vraag vanuit beleggers is de laatste jaren enorm gestegen en verklaart dan ook grotendeels de stijging van de zilverprijs.

Zilver wordt 5 dagen per week 24 uur per dag verhandeld. De meeste handel vindt plaats op de beurzen van Londen en New York. In Londen vindt het grootste deel van de fysieke handel plaats. In New York worden met name futures op zilver verhandeld. Deze "papieren" futures handel is veel groter dan de fysieke handel. Iedere zilverfuture heeft een waarde van 5000 troy ounce zilver. Men kan short en long gaan met futures. Iedere dollar die de zilverprijs stijgt of daalt zal de houder van een futurescontract 5000 dollar opleveren of kosten.

Handelen in zilver

De zilverprijs is notoir volatiel en is een stuk beweeglijker dan de goudprijs. Dat maakt zilver aantrekkelijk voor traders. Handelen in zilver is een spannende bezigheid die veel kan opleveren, mits het goed wordt gedaan. De keerzijde is natuurlijk dat er ook veel mee verloren kan worden. Werken met strakke stops is dus het devies. De grootste futuresmarkt in zilver is in New York. Ook particuliere beleggers kunnen daar in futures handelen. Maar u moet er wel flink wat geld voor meenemen. Daarbij is het niet zo geschikt voor beleggers en handeleren met weinig ervaring. Handelen in zilver via een cfd broker is een stuk toegankelijker. Met name Plus500* is hier voor geschikt. Bij deze broker kunt u namelijk nooit meer verliezen dan uw inleg. Wel zo'n veilig idee natuurlijk.

 

*Risicowaarschuwing Plus500: 79% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

  

Profiteren van de oplopende zilverprijs

Maar ook voor beleggers met een wat langere beleggingshorizon is zilver interessant. Deze beleggers hoeven niet veel last te hebben van de volatiliteit van zilver, aangezien ze de tijd hebben om te wachten op een goed verkoopmoment. Beleggen in zilver kan op verschillende manieren. De meest bekende is natuurlijk het fysiek aanschaffen van zilver bij een (online) edelmetaalhandelaar. Maar het is ook mogelijk om fysiek zilver op afstand te kopen en het verzekerd op te laten slaan in professioneel beheerde kluizen in binnen en buitenland. Voordeel hiervan is ook dat u het zilver dan BTW vrij kunt kopen. Goldrepublic is een Nederlands bedrijf die deze service biedt. U kunt er eenvoudig een rekening openen en via een duidelijk online platform direct goud, zilver en platina kopen en verkopen tegen de op dat moment geldende marktprijs. U kunt zelf kiezen of uw edelmetaal wordt opgeslagen in kluizen in Amsterdam, Frankfurt of Zürich. Er worden regelmatig audits uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het goud en zilver ook werkelijk fysiek aanwezig is in de kluizen. Goldrepublic biedt een terugkoopgarantie voor al het bij hun gekochte edelmetaal. Lees meer over Goldrepublic in onze Goldrepublic review.

Beleggen in zilvermijnen

Een andere manier om te profteren van de oplopende zilverprijs, is het beleggen in zilvermijnen. Zoals eerder gezegd, zijn er relatief weinig pure zilvermijnen, maar diegene die er zijn, zijn absoluut interessant voor beleggers. Zilvermijnen reageren vaak met een hefboom op veranderingen in de zilverprijs. De meeste zilvermijnen staan genoteerd aan de beurzen van Toronto, Sidney en Londen. 

Zilverprijs grafieken

 

Prijs van goud

Goud wordt wereldwijd verhandeld. De prijsvorming vindt dan ook op meerdere plaatsen in de wereld plaats. De belangrijkste plaatsen waar de goudprijs wordt bepaald zijn Londen en New York. Op de wereldwijde goudmarkten wordt de goudprijs uitgedrukt in dollars per troy ounce. Één troy ounce is iets meer dan 31,1 gram. De laatste bullmarkt in goud was in de jaren 70. De top van die bullmarkt lag op 887 dollar per troy ounce in 1980. Gecorrigeerd voor inflatie is dat te vergelijken met een goudprijs nu van ongeveer 2400 dollar per troy ounce. Na deze top zette een lange bearmarkt in die zijn dieptepunt vondt in 2001 bij een goudprijs van 254 dollar per ounce. Vanaf dit dieptepunt is een nieuwe krachtige bullmarkt gestart die duurt tot op de dag van vandaag. In 2011 werd de laatste top gezet op 1900 dollar per troy ounce. De huidige bullmarkt is te danken aan het feit dat de Verenigde Staten zich enorm in de schulden zijn gaan steken en dat ze deze schulden financieren met het constant creëren vannieuw geld. Ze drukken dus dollars bij. Dollars worden daardoor minder schaars en daardoor minder waard. Zie daar: Inflatie! Om aan Inflatie te ontkomen vluchten beleggers in beleggingen die ze als waardevast zien. Goud heeft wat dat betreft een trackrecord van enkele duizenden jaren en is bij dreigende inflatie dan ook eerste keus.

Goudprijs en futureshandel

De goudprijs komt met name tot stand door de futureshandel. Deze papieren handel speelt zich met name af in New York. Ieder future contract staat voor 100 troy ounce (3,11 kilo) goud. Iedere dollar stijging of daling van de goudprijs, zal de futures handelaar 100 dollar opleveren of kosten. Om in futures te kunnen handelen moet er margin worden aangehouden. Er kan overigens veel meer worden verloren dan alleen de margin. Gezien de contractgroote en de mogelijk grote verliezen is de futureshandel alleen weggelegd voor de professionele handelaar, die goed weet wat hij doet. Voor beleggers die toch geïnteresseerd zijn in deze vorm van handel kan het CFD (Contract For Difference) uitkomst bieden. De bekende Nederlandstalige CFD-broker Plus500* biedt een uitstekend platform en u kunt nooit meer verliezen dan uw inleg.

*Risicowaarschuwing Plus500: 79% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14)

Fysiek goud

Veel beleggers kiezen er echter voor om  fysiek goud te kopen. Ze vertrouwen derivaten, die niet meer zijn dan papieren beloftes, niet. Ze houden rekening met een ineenstorting van het financiële systeem. Daarbij kan een future op papier misschien veel waard zijn, maar krijg je geld maar eens als het hele financiële systeem op z'n gat ligt. Daarnaast is fysiek goud natuurlijk ook gewoon mooi om naar te kijken. Er zitten echter ook nadelen aan het thuis bewaren van edelmetalen. Er bestaat een risico op beroving en diefstal. Maar ook daar is een oplossing voor. Het Nederlandse bedrijf Goldrepublic verzorgt de verzorgt de opslag van werkelijk fysiek goud in professionele kluizen in binnen en buitenland. Daarnaast is al het opgeslagen edelmetaal verzekerd en geeft Goldrepublic een terugkoopgarantie. Lees meer in onze Goldrepublic review.

Goudprijs grafiek

 

Goud en zilver

 

Goud en zilver zijn de meest bekende van de edelmetalen. Ze kennen vele toepassingen waarvan het gebruik als geld en in juwelen de meest bekende zijn. De laatste jaren staan goud en zilver vooral in de belangstelling als beleggingscategorie. Beleggers in beide metalen hebben het het laatste decennium moeilijk gehad, maar met de ongebreidelde geldcreatie de laatste tijd, lijken er weer betere tijden aan te breken.  De goudprijs en de zilverprijs zijn sinds de bodem in 2016 inmiddels flink opgelopen.

Beleggen in goud en zilver kan interessant zijn en een goede aanvulling op de beleggingsportefeuille. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel zullen we in gaan op de vele manieren waarop in deze twee edelmetalen kan worden belegd.

Met of zonder hefboom beleggen

Er zijn veel instrumenten beschikbaar waarmee je als belegger exposure kan krijgen tot goud en zilver. Ze zijn grofweg in te delen in twee categorieën. De categorie met hefboom en de categorie zonder hefboom. Als een instrument een hefboom heeft ten opzichte van de onderliggende waarde, in dit geval goud of zilver, dan betekend dat het volgende. De koers van het instrument zal met een factor x harder stijgen of dalen dan de koers van de onderliggende waarde. De belegger moet dus eerst bepalen of en zo ja, welke hefboom past bij zijn risicoprofiel. Als dit bepaald is kan een keuze worden gemaakt voor een instrument.

De beleggingsinstrumenten die ik in dit artikel behandel zijn de volgende:

Zonder hefboom:

Fysiek metaal,

ETF

Certificaten

Met hefboom:

CFD’s

Turbo's, speeders, sprinters

Warrants

Aandelen van goudmijnen en zilvermijnen 

Beleggen in fysiek metaal     

Goud en zilver worden al duizenden jaren door mensen gebruikt als opslag van waarde. Het fysiek bezitten van edelmetaal ( in munten of baren) geeft een veilig gevoel in onzekere tijden. Dat is ook de reden dat de goud- en zilverkoersen stijgen in tijden van oorlog en financiële crises. Als papiergeld waardeloos is geworden, kan met deze metalen altijd nog voedsel of kleding worden gekocht.

Nadeel van fysiek goud of zilver bezitten is het risico op diefstal. De belegger moet een goede, veilige bergplaats hebben en vooral het bezit van het edelmetaal niet aan de grote klok hangen. Waar mensen het bestaan niet van weten, daar gaan ze immers ook niet naar op zoek. 

Verder moet er bij aankoop van fysiek goud en zilver rekening mee worden gehouden dat er een premie moet worden betaald bovenop de spotprijs. Dit is de prijs voor het vervaardigen van de munten of baren. Ook is het aan en verkopen van fysiek metaal minder snel en makkelijk als met edelmetaal-derivaten en goud- en zilvermijnaandelen op de beurs.

Ondanks deze nadelen, wordt fysiek goud kopen door veel beleggingsspecialisten aangeraden. Ze zien een belegging in fysiek edelmetaal als nuttige spreiding in de beleggingsportefeuile. Maar stel u wilt goudbaren of zilveren munten kopen. Waar kunt u dan terecht? 

Gouden en zilveren munten en baren worden door veel bedrijven te koop aangeboden. Ik noem er hier een aantal: 

  • Goldrepublic
  • Hollandgold
  • Goudstandaard
  • zilvergoudwinkel.nl
  • Dutchbullion.nl - gouden munten
  • Golddirect.com
  • The Silver Mountain
  • Argentum Trading
  • TOV-Hazel
  • Munthandel Kevelam

 

GoldRepublic 

Goldrepublic is het eerste Nederlandse online platform voor particuliere en professionele beleggers, die op een eenvoudige, veilige en kostenefficiënte manier in fysiek goud of zilver willen beleggen. Als je als belegger goud koopt bij Goldrepublic dan wordt het fysiek aangekocht en verzekerd opgeslagen in een professionele , onafhankelijk beheerde kluis. Het goud is dus geen papieren belofte, maar echt fysiek aanwezig. Het goud is eigendom van de belegger en zal bij het eventueel failliet gaan van Goldrepublic, in bezit van de belegger blijven. GoldRepublic is het enige Nederlandse online platform dat fysiek goud en zilver verkoopt met vergunning van de AFM. Goldrepublic biedt de mogelijkheid tot BTW vrij Zilver kopen.  Lees meer in onze Goldrepublic review.

 

Beleggen in een ETF

Beleggers kunnen ook exposure krijgen aan goud en zilver door te beleggen in een ETF (Exchange Traded Fund). De koers van het ETF aandeel volgt, bijna 1 op 1, de koers van de goud of zilver spotprijs. Het ETF koopt fysiek goud of zilver aan en slaat dat op. Ieder aandeel in het ETF is inwisselbaar voor een bepaalde hoeveelheid van het betreffende edelmetaal. Dat de koers niet precies 1 op 1 wordt gevolgd ligt aan het feit dat de beheerders van het ETF een beheersvergoeding rekenen.

Er zijn verschillende goud ETF’s. De grootste is SPDR Gold Shares dat staat genoteerd in New York.

Er zijn ook verschillende zilver ETF’s. Een van de bekendste is iShares Silver Trust dat staat genoteerd in New York.

 

Certificaten

Met certificaten kan worden belegd in aandelen, grondstoffen, valuta en indexen.  Ook voor goud en zilver zijn certificaten voorhanden. Een certificaat is eigenlijk een tracker. Het volgt de koers van de onderliggende waarde, in dit geval goud of zilver. Wat beleggers zich goed moeten realiseren bij de keuze voor een certificaat is dat de uitgevende instelling geen fysiek metaal hoeft aan te houden als dekking. Ze kunnen er ook voor kiezen de goud of zilverprijs te volgen met futures of andere derivaten. Bij een certificaat heeft de belegger te maken met een tegenpartij, dat is de uitgever van het certificaat. Gaat de uitgever van het certificaat failliet, dan is de kans dat de belegger nog iets van zijn geld terugziet niet zo groot.  

In Nederland geeft Royal Bank of Scotland (RBS) 3 goudcertificaten en 2 zilvercertificaten uit. Daar zitten 2 quanto-certificaten bij. Een op goud en een op zilver. De standaard certificaten volgen de goudprijs in dollars. De belegger loopt daar dus een valutarisico. Bij de quanto certificaten is de belegger beschermd tegen een dollardaling. Een stijging in de goudprijs in dollars kan voor de Europese belegger immers teniet worden gedaan door een daling van de dollar ten opzichte van de euro. Bij een verwachte daling van de dollar ten opzichte van de euro, is het quanto-certificaat dan ook een goede keuze. Wordt een gelijkblijvende of een stijgende dollarkoersverwacht, dan is een van de  gewone goud of zilver certificaten een betere keuze.

De certificaten zijn te vinden op www.markets.rbs.nl  

 

CFD’s

Het CFD (Contract For Difference) is een betrekkelijk nieuw instrument. Het CFD is een hefboomproduct met meer mogelijkheden voor de belegger dan bij turbo’s, speeders en sprinters.  Bij het handelen met CFD’s gaat de belegger een contract aan met de bank of cfd broker die deze contracten aanbied. De bank / broker is dus de tegenpartij en ook hier is het faillissement van deze tegenpartij een van de risico’s voor de belegger. Het CFD biedt de belegger de mogelijkheid om zelf de stop loss en soms ook zelf de hefboom te bepalen. Het CFD is, net als de turbo, een product wat meer geschikt is voor de ervaren belegger die actief handelt en dagelijks de koersen volgt.

Er zijn verschillende aanbieders van CFD trading actief. De meesten bieden ook CFD’s op goud en zilver. Ik noem er hier een aantal:

 

Risicowaarschuwing: CFD's zijn complexe instrumenten. Met cfd's lopen beleggers een hoog risico om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 65% en 89% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. Je moet overwegen of je het hoge risico om je geld te verliezen kunt nemen.

Plus500CY Ltd geautoriseerd en gereguleerd door CySEC (#250/14).

  

Turbo’s, speeders en sprinters

Voor de beleggers die met een hefboom een positie in goud willen nemen is een turbo, speeder of sprinter een goede mogelijkheid. De Turbo, bedacht door ABN AMRO en inmiddels overgenomen door Royal Bank of Scotland (RBS), is het meest bekend. Speeders en sprinters zijn eigenlijk hetzelfde, maar worden uitgegeven door andere instellingen, respectievelijk Commerzbank en ING. Ik zal het hier verder voor het gemak spreken over de turbo, maar daar bedoel ik ook de speeder en de sprinter mee.

Bij een turbo koopt de bank de onderliggende waarde aan voor de belegger en financiert hiervan een deel (financieringsniveau). De belegger betaald het resterende deel. Hoe hoger het financieringsniveau, hoe hoger de hefboom. Bij de turbo zit een stop loss ingebouwd. Zakt de koers van de onderliggende waarde onder het stop loss niveau, dan wordt de turbo beëindigd en krijgt de belegger de restwaarde uitgekeerd. Het stop loss niveau is altijd hoger of gelijk aan het financieringsniveau. De belegger kan dus nooit meer verliezen dan zijn inleg. Er zijn twee soorten turbo’s. De turbo long, waarmee op een stijgende koers kan worden gespeculeerd en de turbo short waarmee bij een dalende koers wordt verdiend.

Ook voor de turbo geldt dat de bank de tegenpartij is. Dus bij een faillissement van de bank is de belegger hoogstwaarschijnlijk zijn geld kwijt.

De turbo’s op goud en zilver zijn te vinden op: sgbeurs.nl

Sprinters op goud en zilver zijn te vinden op: ingsprinters.nl

Speeders op goud zijn te vinden op: www7.warrants.commerzbank.com

 

Warrants

Het is ook mogelijk om met call of put warrants in te spelen op een stijging of daling van de goud en/of zilverprijs. Warrants zijn niets anders dan opties. Ze geven het recht om een bepaalde hoeveelheid van de onderliggende waarde te aan of verkopen tegen een van te voren vastgestelde prijs (de uitoefenprijs). Met warrants beleg je met een hefboom in de onderliggende waarde. Het kan dus hard omhoog gaan, maar ook hard naar beneden.

RBS geeft in Nederland verschillende warrants uit. Daar zitten ook warrants op goud en zilver bij. Ze hebben een verschillende looptijd, van zeer kort tot een looptijd van 4 jaar. De warrants zijn te vinden op markets.rbs.nl.

In Duitsland staan nog veel meer warrants op goud en zilver genoteerd. Ze worden uitgegeven door verschillende grote Europese en Amerikaanse banken. Deze warrants zijn te vinden op: http://zertifikate.boerse-online.de/ 

Aandelen van goudmijnen en zilvermijnen

Mijnbouwaandelen zijn een goede manier om in goud te beleggen. De koers van mijnbouwaandelen reageert vaak met een hefboom op de koers van de grondstof die ze uit de grond halen. Als de prijs van goud en zilver stijgt zullen de mijnbouwaandelen harder stijgen en bij een daling van de goud-/zilverprijs zullen ze harder dalen. Wat niet moet worden vergeten is dat een belegging in mijnbouwaandelen een belegging in aandelen is. De koers van een mijnbouwbedrijf wordt dus niet alleen beïnvloed door de koers van de grondstof die ze uit de grond halen, maar ook door het heersende sentiment op de aandelenmarkt. Daarnaast zijn natuurlijk ook de kwaliteit van de bedrijfsvoering en het politieke klimaat in het land waar het bedrijf actief is van invloed op de aandelenkoers. Mijnbouwaandelen en warrants op mijnbouwaandelen zijn niet allemaal via iedere bank of broker te verhandelen. De goedkoopste broker met het meest uitgebreide aanbod is Lynx 

De twee grootste goudproducerende landen zijn China en Zuid Afrika. China is Zuid Afrika de afgelopen jaren voorbijgestreefd en is nu de grootste producent. In Zuid Afrika daalt de goudproductie al jaren. De meeste goud miners halen ook andere metalen uit de grond als bijproduct. Vaak gaat het dan om bijvoorbeeld zilver of koper, maar het kunnen ook andere metalen zijn. 

Een paar voorbeelden van bedrijven die goud produceren en / of goud bezitten in de grond zijn:

  • Goldcorp                                                        NYSE (New York Stock Exchange)
  • Newmont Mining                                           NYSE
  • New Gold                                                       TSX (Toronto Stock Exchange)
  • Jinshan Goldmines                                        TSX
  • Gold Ore Resources                                      TSX
  • Anglo Gold Ashanti                                        ASX (Australian Stock Exchange)
  • Newcrest Mining                                           ASX
  • Lihir Gold                                                       ASX

 

De twee grootste zilverproducerende landen zijn Mexico en Canada. Ook voor de meeste zilver miners geldt dat ze ook andere metalen (bijvoorbeeld goud of zink) uit de grond halen als bijproduct. Er zijn relatief weinig pure zilver miners doordat het grootste deel van de wereld zilverproductie afkomstig is van mijnen waarvoor zilver een bijproduct is.

Onderstaand een aantal bedrijven die hoofdzakelijk zilver produceren en / of zilver bezitten in de grond:

  • Hecla Mining                                                  NYSE (New York Stock Exchange)
  • Coeur d’Alene Mines                                      NYSE
  • Excellon Resources                                        TSX (Toronto Stock Exchange)
  • Fortuna Silver Mines                                      TSX
  • First Majestic Silver corp.                              TSX
  • U.S. Silver Corporation                                   TSX
  • Impact Silver Corp.                                         TSX
  • Sabina Gold & Silver                                       TSX

 

Met de hierboven beschreven beleggingsinstrumenten kan goed worden ingespeeld op een stijging of daling van de goudprijs en zilverprijs. Ieder instrument heeft zo zijn voor en nadelen. Vergeet niet dat met beleggen in goud en zilver grote winsten kunnen worden gemaakt, maar ook grote verliezen. 

Cryptovaluta zijn razendsnel populair geworden. Bekijk hier de live Bitcoin koers, de live Ethereum koers, de live Cardano koers en de Ripple koers 

Nederlandstalige edelmetaal-informatiesites

 

US Markets

Edelmetaal-info

Goud-portal

Edelmetaalplaza

World Gold Counsil (nl)

Soundmoney

beleggen in goud

realtime goudkoers

 

 

Engelstalige edelmetaal-informatiesites

24 houres gold

321Gold

Financial Sense

Gata

The Gold Report

Goldseek

Minesite

Mineweb

Kitco

Silver-info

 

Nederlandstalige beleggingssites

321beleggen

ethereum koers

weekendbeleggers

bitcoin halving

vermogensbeheer

Belegging

Ondergewaardeerde aandelen: een logische, bewezen strategie.

Stocktradingnieuws

Beleggen voor beginners

geld verdienen met binaire opties

Vermogensbeheer vergelijken

Leren beleggen

Tarbo - trendneutraal beleggen

Stocktradingnieuws

Topaandelen

Hoegeldmaken.nl

Investeren in grond

Beleggen in Nederlandse grond

Privé cursus beleggen

goud beleggen

daytrading beleggen

sprinters beleggen

zilver beleggen

turbo beleggen

valuta beleggen

aandelen beleggen

aandelen kopen

opties beleggen

online beleggen

Slim in trading

Slim in fondsen

Slim beleggen

Belgie & Vermogensbeheer vergelijken

Vermogensbeheer vergelijken

Oranje Vermogensmanagement BV

Dividend beleggen

Internet forex

Beleggen in plaats van sparen

Binaire opties

Binaire-opties.tips

 

 

Koersinformatie

Netdania Finance Charts

Yahoo Finance

TMX Money

Wisselkoers berekenen

bitcoin koers

litecoin koers

bitcoin cash koers

ethereum koers

Cardano koers

cryptoprice

goudprijs

zilverprijs

olieprijs

koperprijs

platinaprijs

palladiumprijs

Tron koers

 

 

In en verkoop van edelmetaal

The Silvermountain

Golddirect.com

Goudpensioen

Goldrepublic

zilvergoudwinkel.nl

Dutchbullion - gouden munten

Goud kopen

Inkoop edelmetaal

ABN AMRO koers

Snapchat koers

 

 

 

Overige financieel

cfd-handel - Informatie over handel in cfd's (contract for difference) en het kiezen van de beste cfd broker

http://www.cfd-trading-info.com

Banken

Spaarrente

Beurs analyse - Analysebeurs.nl biedt adviezen van 4 gerenommeerde beleggings
experts om u top rendementen te laten maken op de AEX beurs

analist.nl

Aandelen Apple

Lynx: Broker & Beleggen - Online beleggen in Aandelen, Opties, Sprinters, Futures,Valuta & Indices. Scherpe tarieven. Handel zelf wereldwijd op 100 Beurzen.Dé online Broker van Nederland!

Eurokoers

Kleine Lening

Geldzaken

bitcoin koers

litecoin koers

diamant prijs

ZoGeld - Zo Geld is een online magazine met tips & trucs om meer geld te verdienen. Van snelle winsten tot diepgaand ondernemingsadvies, van financiële voordelen tot persoonlijke ontwikkeling.

factuurcontrole

Forex and Binary Options Blog - Dit blog geeft Engelstalige informatie over forex handelen, de beste binary options technieken en heeft een uitgebreid forum met gratis ebooks.

Hypotheek berekenen

Hypotheek

CFD

beurscrash

bitcoincashpoint.nl

Trade.com

IG review

Ethereum koers grafiek

In Ethereum handelen

ripple koers

Wat is ripple?

Bitcoin cash koers

Litecoin startpagina

cryptocurrency startpagina

ethereum startpagina

 

 

Linkpartners

beurshandel

beveiligings camera

Infonu - schrijf mee en verdien geld, maandelijks doorlopende inkomsten

Promoot GRATIS jouw website - Binnen 1 minuut staat jouw website op onze homepage

beleggen.uwpagina

geld.linkjelink

http://beurs.2link.be/

hypotheekrente.nl - Alles over hypotheken en hypotheekrentes

Justlin Company

Pensioenuitbetaling

Financiële hulp

Termijnrekening

Online geld lenen

Pensioeninkomen

Pensioengeld

Geld info

ABP Pensioen

Reisverzekering info

Verdien geld

Snel geld verdienen

Geld verdienen

Beste kortingscode

Vermogensbeheerder

Diamanten bij 123Gold.nl

Go2 - De startpagina van Vlaanderen

Magikwatvragen.nl

spaarrentes vergelijken

copytrading

De beste Beleggen sites op Start.be

Beleggen in Alibaba aandelen

Bitcoinminershop.nl

PayPal koers

uw achteraf-betalen-vergelijken.nl

leuke website

tip

lees meer op site

Ferrari koers

CFD versus Turbo

www.getsbv.nl

Loanstreet (bedrijfsfinanciering)

 Bitmymoney

www.kapitaalopmaat.nl

Bitcoin koers

Nieuwe uptrend bitcoin

Bitcoin nieuws en koers

bitcoin

wat is er gebeurd met de bitcoin koers?