AddThis

AddThis Social Bookmark Button
+
160 x 600

Sponsored Links

Sponsored Links 2

7 Steps To Win With Logic

Stocks and Indexes

Powered by Share Prices

live spot gold and silver charts

Daily Gold Chart - 24 Hour Intraday Spot Gold Price Chart 24 Hour Silver


Designed by:

Zilvermijnen, een hefboom op de zilverprijs PDF Afdrukken E-mailadres

 

silver-bullion-bars-investing

Wereldwijd zijn er vele honderden mijnbouwbedrijven actief. Een aantal daarvan produceert zilver, maar meestal is dit als bijproduct van een ander metaal wat gewonnen wordt. Echt pure zilvermijnen, met zilver als hoofdproduct, zijn er relatief weinig. Toch is er onder beleggers wel vraag naar pure zilvermijnen om in te beleggen. In dit artikel geef ik een overzicht van een groot aantal zilvermijnen waaruit beleggers een keuze kunnen maken.

 

 Producerende zilvermijnen 

Zilvermijnen zijn een goede investering voor beleggers die exposure willen aan de zilverprijs. De aandelenkoers van zilvermijnen reageert met een hefboom op de zilverprijs. Dit heeft de volgende oorzaak. Stel, een zilvermijn produceert zilver met een kostprijs van 8 dollar per ounce. De koers van zilver is op dat moment 15 dollar per ounce. De zilvermijn maakt dan 15 – 8 = 7 dollar per ounce winst. Stijgt nu de zilverprijs naar 20 dollar, een stijging van 33,33 %, dan stijgt de winst van de zilvermijn naar 20 – 8 = 12 dollar per ounce, een stijging van 71,43 % . De winst van de zilvermijn stijgt dus ruim twee maal zo hard als de zilverprijs. De koers van de aandelen van de zilvermijn zal weer stijgen als gevolg van de toegenomen winstgevendheid.

 

 

Exploratiebedrijven met bewezen zilvervoorraad in de grond

Exploratiebedrijven zijn bedrijven die zoeken naar grondstoffen, in dit geval zilver, in de grond. Als zo´n bedrijf zilver heeft gevonden en de omvang van de zilvervoorraad in de grond is bekend, dan staat er nog niet meteen een producerende mijn. Voor het bedrijf met de productie kan gaan beginnen zijn er nog een aantal stappen te doorlopen, zoals bijvoorbeeld het rond krijgen van de financiering voor het bouwen van een mijn en het verkrijgen van de nodige vergunningen. Bij een bedrijf in deze fase is het zilver in de grond, per ounce, lager geprijsd dan het zilver in de grond bij een producerende mijn. Naarmate het bedrijf dichter bij productie komt, zal de aandelenkoers (en dus de prijs per ounce zilver) oplopen. Ook een stijging van de zilverprijs heeft uiteraard invloed op de aandelenkoers.

 

Brokers

Online beleggen in zilvermijnen kan niet overal. Mijnbouwaandelen en warrants op mijnbouwaandelen zijn niet allemaal via iedere bank of broker te verhandelen. De goedkoopste broker met het meest uitgebreide aanbod is Traders Only:   

 

Overzicht van producerende zilvermijnen

 

naam bedrijf tickercode beursnotering actief in
Coeur d'alene Mines CDE, CDM.TO NYSE, TSX Mexico, VS, Bolivia, Argentinië, Chili
Hecla Mining HL NYSE VS, Mexico
Pan American Silvercorp. PAAS, PAA.TO Nasdaq, TSX Mexico, Peru, Argentinië, Bolivia
Silvercorp Metals SVM, SVM.TO NYSE, TSX China
SilverCrest Mines SVL.TO TSX Mexico, el Salvador
Silver Standard SSRI, SSO.TO Nasdaq, TSX Canada, VS, Mexico, Peru, Chili, Argentinië, Australië 
Excellon Resources EXN.TO TSX Mexico
Fortuna Silver Mines FVI.V TSX Peru, Mexico
First Majestic Silver Corp. FR.V TSX Mexico
Great Panther Silver GPR.TO TSX Mexico
U.S. Silver Corporation USA.V TSX V.S.
Endeavor Silver EDR.TO TSX Mexico
Impact Silver IPT.V TSX Mexico
Ecu Silver ECU.TO TSX Mexico

 

GoldRepublic

    

In de volgende tabel geeft ik een overzicht van een aantal nog niet producerende bedrijven met zilver in de grond.

 

naam bedrijf tickercode beursnotering actief in
Sabina Silver& gold SBB.TO TSX Canada
Bear Creek Mining BCM.V TSX Peru
Minco Silver MSV.TO TSX China

 

  

Silver streaming company

Als laatste wil ik nog even de aandacht vestigen op een ander soort zilverbedrijf dat interessant is voor zilverbeleggers. Het gaat hier om Silver Wheaton.

Silver Wheaton is een "silver streaming company". Dit houdt in dat het bedrijf toekomstige zilverproductie opkoopt van mijnbouwbedrijven voor welke zilver een bijproduct is. Silver Wheaton betaald deze bedrijven vaak een flink bedrag vooraf in ruil voor (een deel van) de toekomstige zilverproductie. Voor deze mijnbouwbedrijven is dit gunstig omdat ze daarmee bijvoorbeeld de infrastructuur en bouw van een mijn kunnen bekostigen. Silver Wheaton verzekerd zich van een stroom zilver voor een van te voren vastgestelde prijs. Het bedrijf heeft daarbij niet de lasten en risico's van een eigen mijn en bij een stijgende zilverprijs loopt de winst (en daarmee de aandelenkoers) snel op.

Silver Wheaton staat genoteerd aan de New York Stock Exchange (ticker: SLW) en de Toronto Stock Exchange (ticker: SLW.TO). Het bedrijf heeft bestaande en toekomstige zilverstreams uit de volgende landen: V.S., Canada, Mexico, Peru, Argentinië, Chili, Zweden, Portugal, Griekenland. Het bedrijf is daarmee geografisch mooi gespreid. Hier vindt u de website van Silver Wheaton.

  

    500 x 500 mailing
 
GoldRepublic

Sponsored Links

Currency Charts

EUR USD CHARTS
plus500